23 arrestaties in Turkije: ‘verdachten uit netwerk “Bolle Jos”‘

In Turkije zijn 23 verdachten opgepakt voor witwassen en internationale cocaïnehandel. Volgens Turkse media gaat om mensen rond de voortvluchtige Nederlandse drugsbaron “Bolle” Jos Leijdekkers (31).

(Beeld: TRT Haber)

De invallen vonden gelijktijdig plaats in vijf provincies, waaronder Ankara en Istanbul, meldt het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken. Aan de operatie ging twee jaar onderzoek vooraf.

Zwager

De verdachten zouden behoren tot een internationale criminele organisatie die zich bezig zou houden met grootschalige cocaïnehandel en het witwassen van geld. Volgens het AD zou onder meer Abdullah Alp U., de zwager van Bolle Jos, zijn opgepakt.

Bij de operatie hebben de Turkse opsporingsdiensten ongeveer 100 miljoen lira (bijna 4 miljoen euro aan contanten), vuurwapens (waaronder een verguld pistool), veel cryptotelefoons, luxe horloges en juwelen in beslag genomen.

Most Wanted-lijst

Jos Leijdekkers is de meest gezochte crimineel van Nederland en staat ook op de Most Wanted-lijst van Europol. De beloning voor de gouden tip die naar hem leidt, werd in maart verhoogd tot 200.000 euro. Bolle Jos zit vermoedelijk ondergedoken in Turkije.

Zie ook:

‘Belgische justitie eist 20 jaar cel tegen “Bolle Jos”‘