24 arrestaties na rumoerige uitgaansnacht in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft zaterdagnacht in totaal 24 mensen aangehouden voor onder meer verboden wapenbezit, zware mishandeling en openbare dronkenschap. Er werden onder andere een vuurwapen en een stroomstootwapen gevonden.

Glas in gezicht

Eén van de slachtoffers, een 20-jarige vrouw uit Vlaardingen kreeg ruzie in een horecagelegenheid aan de Meent. Ze raakte ernstig gewond aan haar gezicht toen er een glas naar haar werd gegooid. Een 20-jarige vrouw uit Krimpen aan den IJssel is aangehouden en zit nog vast. De politie doet onderzoek.

Vuurwapen

Bij een horecagelegenheid aan de Kruiskade was ruzie tussen een groep mannen. De ruzie had zich van binnen naar buiten verplaatst en omdat het vermoeden bestond dat één van de mannen in het bezit was van een vuurwapen, werd de auto waarin ze wilden wegrijden doorzocht. Onder de achterbank vond de politie een vuurwapen. Het drietal, een man van 24, 23 en 28 jaar uit Oud-Gastel en Zwijndrecht zit vast.

Stroomstootwapen

Op de Meent ontstond onenigheid tussen automobilisten. Surveillerende agenten kregen een melding dat een van de bestuurders in het bezit zou zijn van een pistool. Een vuurwapen werd niet gevonden, maar de politie trof in de auto wel een stroomstootwapen aan. Een 28-jarige man uit Alphen aan de Rijn is opgepakt.

Vlindermes

Een 25-jarige man werd uit een horecagelegenheid aan het Stadhuisplein gezet omdat hij onder invloed was en voor overlast zorgde. Bij de man werd een vlindermes gevonden. Ook hij zit nog vast.