2,4 ton cocaïne gevonden op “bomschip”

De Belgische autoriteiten hebben op het containerschip MSC Lorena 2.444 kilo cocaïne gevonden. Dat meldt het parket van Antwerpen, aldus de NOS. Er zitten twee Nederlanders vast in het onderzoek. Er was in december een valse bommelding gedaan over het schip. Of die melding iets te maken had met de drugsvondst is nog niet bevestigd.

De MSC Lorena voor de kust van Breskens was op 21 december vanuit Senegal op weg naar Antwerpen toen de Belgische autoriteiten een bommelding ontvingen. Het schip ging daarop voor anker voor de kust bij Breskens terwijl er onderzoek plaatsvond. Er werden geen explosieven gevonden.

Op 29 december voer het schip naar Antwerpen om daar af te meren. Een paar dagen later werd de cocaïne gevonden in een container met cacao.

Vrijdag meldde de Nederlandse politie dat er een tweede arrestatie was verricht in verband met de valse bommelding: een 24-jarige man uit Delft. Eerder was een man (22) uit Den Haag opgepakt. De Nederlandse politie wil de schade van de bommelding gaan verhalen op de verdachten.