25.000 euro voor gouden tip vergismoord

Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van 25.000 euro voor de gouden tip in het onderzoek naar de moord op Dairon Alberto. De man kwam op 28 oktober vorig jaar om het leven bij een schietpartij in de Rotterdamse wijk Kralingen. Onlangs is het onderzoek uitgebreid naar Curaçao. Wellicht dat (een van) de daders daar naar toe is gevlucht.

Eén van de scenario’s die het rechercheteam onderzoekt is dat de dodelijke schietpartij een verrekening is voor de dubbele liquidatie aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam op 20 december 2017. Daarbij kwamen Giljomar (‘Giba’) Henrietta en Lindomar (‘Lindo’) Elisabeth om het leven. De politie acht het daarom niet ondenkbaar dat de liquidatie van Dairon Alberto ook weer tot een vergelding leidt.

Meer dan 10 kogels

Pakketbezorger Dairon ‘Dajo’ Alberto (32) stond op zondagavond 28 oktober rond 21:20 uur met een paar vrienden en kennissen op straat in de Rechthuislaan in Rotterdam-Zuid te praten toen een enigszins dikke man met een helm op en een trekkend linker been aan kwam lopen. In zijn handen hield hij een automatisch vuurwapen. Eenmaal op schootafstand van het groepje mannen begon de man met de helm te vuren. De mannen stoven uiteen en proberen een goed heenkomen te vinden. Sommigen vielen op de grond, waaronder ook Dairon. De schutter liep op hem af en schoot nogmaals van dichtbij twee keer op de weerloze Dajo. Daarna vuurde hij nog op twee andere mannen van het groepje. Er werden in totaal meer dan 10 kogels afgevuurd, waarvan eentje door een raam van een café vliegt. 

Piaggio

Vervolgens liep de schutter in dezelfde straat naar een scooter en stapte achterop. De bestuurder en de dikkige man reden vervolgens naar de Schulpweg waar ze de Piaggio Skipper in brand staken. Het tweetal werd daarna nog – zonder helm – door beveiligingscamera’s vastgelegd.

Doelwit

Tijdens het onderzoek naar de liquidatie raakt de politie er steeds meer van overtuigd dat Dairon niet het eigenlijke doelwit van de moord is geweest. De vrienden die met Dajo op straat stonden toen de kogels met het automatische wapen werden afgevuurd, weigeren iets aan de politie te verklaren.