2,5 jaar cel voor Groninger wegens drugshandel en witwassen

De rechtbank in Groningen heeft donderdag een 48-jarige Groninger veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf voor drugshandel en witwassen. In de oude en nieuwe woning van de man vond de politie xtc, cocaïne, amfetamine, wiet en 19.000 euro contant geld.

Twee invallen

In mei 2018 vond de politie na tips en telefoontaps in de woning in Groningen van de 48-jarige man 600 gram amfetamine, 2808 gram MDMA en 584 gram cocaïne. Nadat de man bijna vier maanden vastzat, pakte hij de drugshandel weer op vanuit zijn nieuwe woning in Hoogkerk. Bij de tweede inval in januari 2019 vond de politie 2766 gram amfetamine, 555 gram MDMA en 56 gram wiet.

Hardleers

De rechtbank rekende het de man zwaar aan dat hij zijn drugshandel na zijn vrijlating weer oppakte. De verdachte verklaarde dat hij de drugs voor een ander in zijn woning bewaarde. Hij zou geld hebben verdiend met handel in kleding naar Suriname en de handel in CBD-wietolie en bitcoins. De rechtbank geloofde niets van die verklaring en veroordeelde de Groninger tot 2,5 jaar cel. Dat is een half jaar meer dan de eerdere eis van het Openbaar Ministerie.