25 jaar cel voor oud-commando

De 35-jarige Gregory Vande Vyvere (foto), uit Waregem (België), is in Egypte veroordeeld tot 25 jaar cel. Hij heeft vorig jaar tijdens zijn huwelijksreis in de Egyptische badplaats Sharm-El-Sheik zijn bruid Sofie Daenen (32) vermoord. De moord vond plaats in het sjieke Savoy-hotel. 

De nabestaanden van Daenen zijn tevreden met de straf voor de oud-commando. ‘Het was een opluchting dat hij in Egypte zou berecht worden en niet in België. Hier had men misschien verzachtende omstandigheden aangenomen en die zijn er volgens ons niet. Bovendien betekent 25 jaar cel in Egypte ook effectief 25 jaar cel’, zo laten ze aan De Krant van West-Vlaanderen weten.

Brief

De nabestaanden weten nog steeds niet waarom Vande Vyvere Daenens heeft vermoord. Hij sloeg en beet haar 11 dagen na de huwelijksceremonie dood. ‘Gregory heeft een brief geschreven die via via aan ons is bezorgd. Daarin schrijft hij dat hij niet kan begrijpen hoe het zover is kunnen komen en dat Sofie echt niet verdiend heeft wat er gebeurd is’, zo laten ze aan de Belgische krant weten.