25 jaar geëist voor 2 doden

Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank in Groningen 25 jaar cel geëist tegen een 20-jarige man uit Glimmen. Hij wordt verdacht van de moord op Nebyat Msgen (23) en het doden van haar dochter Bemnet (6) in oktober 2017 in een woning aan het Jufferpad in Haren. 

De verdachte heeft bekend dat hij de moeder en haar kind om het leven heeft gebracht. Volgens de man wilde Msgen hun relatie beëindigen en teruggaan naar haar ex-man, de vader van haar kind. De verdachte kon dat niet verkroppen en probeerde eerst de vrouw in de badkamer te wurgen met een telefoonsnoer. Toen dat niet lukte sneed hij haar de keel door.

Verstikt

Het 6-jarige meisje vond ’s nachts haar moeder badend in het bloed. Omdat ze begon te schreeuwen heeft de verdachte haar verstikt met een kledingstuk. Vervolgens legde hij het kind op het bed en dekte haar toe. Naar eigen zeggen wist hij niet dat het meisje dood was. Nadat hij wodka had gedronken viel hij in slaap. Nadat hij wakker was geworden belde hij zelf de hulpdiensten. Volgens RTVNoord achten deskundigen de man volledig toerekeningsvatbaar. Er is dan ook geen tbs geadviseerd. Het OM beschouwt de dood van het meisje als doodslag.

Het slachtoffer en de verdachte hadden elkaar leren kennen in een asielzoekerscentrum.