2,5 kilo coke in kleding op Schiphol

Het Schipholteam, een samenwerkingsverband van Marechaussee en Douane heeft afgelopen week 2,5 kilo cocaïne gevonden in de kleding van een vrouw. De 50-jarige Arubaanse is samen met een 31-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De man trok de aandacht van de Marechaussee omdat hij zich verdacht gedroeg in de parkeergarage op luchthaven.

Nadat marechaussees van de politiedienst op de luchthaven de 31-jarige man uit Nijmegen – die zich verdacht gedroeg – in de gaten hielden, zagen ze dat de man in een parkeergarage een vrouw ontmoette en met haar in een auto wilde stappen. Tijdens de controle die volgde rees het vermoeden dat de vrouw, een 50-jarige Arubaanse, mogelijk drugs bij haar droeg. Hierop werd het Schipholteam gealarmeerd.

Tijdens het fouilleren troffen de leden van de Marechaussee ongeveer 2,5 kilo cocaïne aan in een korset en overige kledingstukken. Het tweetal is aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Ze zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven langer vastzitten in verband met het onderzoek.