2,5 ton hasj en zes arrestaties bij achtervolging boot aan Spaanse kust (VIDEO)

De Spaanse Guardia Civil heeft 2,5 ton hasj in beslag genomen en zes verdachten opgepakt na een achtervolging van een boot aan de kust van Ayamonte (Huelva). Toen de verdachten de aanwezigheid van de politie opmerkten, probeerden ze te vluchten en gooiden ze de hasj overboord.

Speedboot

Agenten van de maritieme dienst van de Guardia Civil kregen tussen Ayamonte en Isla Cristina (regio Andalusië) een verdachte boot met twee personen in het vizier. Toen deze gevolgd werd, zagen de agenten hoe de boot een speedboot van ongeveer 12 meter lang naderde. Omdat vermoed werd dat een lading drugs werd overgeladen naar de speedboot, besloten de agenten de verdachten direct te benaderen.

Ontwijkingsmanoeuvres

Nadat de twee mannen de aanwezigheid van de politie hadden opgemerkt, gingen ze aan boord van de speedboot om te vluchten. De politie zette daarop een achtervolging in. De speedboot voerde constant ontwijkingsmanoeuvres uit, terwijl de zes bemanningsleden balen hasj en brandstofzakken in zee dumpten.

Na een lange achtervolging slaagden de agenten erin om onder dreiging van een pistool aan boord van de speedboot te gaan en de zes inzittenden te arresteren, waarna ze aan land werden gebracht. In totaal werd er 2.500 kilo hasj in beslag genomen.