26 jaar cel geëist tegen verdachten liquidatie Hakim Changachi

Het Openbaar Ministerie heeft 26 jaar cel geëist tegen Guyno O. en Ferrel T.N.T. Beide mannen worden verdacht van het liquideren van Hakim Changachi in januari 2017. Dat was een vergissing. Het eigenlijke doelwit was Khalid H., alias Imo.

Twee dagen na de vergisliquidatie probeerden twee mannen Khalid H. alsnog te liquideren. Voor die mislukte poging eiste het OM tegen Marciano D. 12 jaar cel. Vorige week werd al tegen Jerrel Z. 8 jaar cel geëist voor de liquidatiepoging op Khalid H.

Ontkennen

Guyno O. en Ferrel T.N.T., die in maart 2017 werden aangehouden, ontkennen dat zij betrokken waren bij de liquidatie van Hakim Changachi. O. erkende dat hij op de avond van de liquidatie in Utrecht was. Hij was in de veronderstelling dat hij een auto in brand moest steken die gebruikt was bij een plofkraak. Volgens de twee was Justin Jap Tjong degene die de fatale kogels afvuurde. Jap Tjong werd enkele weken later zelf geliquideerd in Amsterdam.

Volgens het Openbaar Ministerie ligt de oorzaak van de gebeurtenissen in Utrecht in januari 2017 in cocaïnehandel. De behandeling van de zaak wordt dinsdag 12 en vrijdag 15 februari voortgezet met de pleidooien van de verdediging en de reactie van het OM daarop. De rechtbank doet op 27 maart uitspraak.

Lees ook: ‘Guyno en Ferrel die gingen schieten