26 jaar cel voor vergisliquidatie Hakim Changachi

Guyno O. en Ferrel T.N.T. zijn door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 26 jaar cel voor de vergisliquidatie van Hakim Changachi en het voorbereiden van een andere – mislukte-  moordaanslag. Hakim Changachi werd in januari 2017 in de Utrechtse wijk Overvecht doodgeschoten. Het ging echter om een vergissing. Het eigenlijke doelwit was Khalid H., alias Imo. Die ontsnapte 2 dagen later aan een nieuwe liquidatiepoging.

Voor het voorbereiden van de liquidatie van Khalid H. zijn ook nog 2 anderen veroordeeld: Marciano D. en Jerrel Z. Zij kregen respectievelijk 10 en 7 jaar cel.

Ruim 300.000 euro

De vrouw van Hakim Changachi was zwanger van haar eerste kindje toen haar man werd vermoord. Guyno O. en Ferrel T.N.T moeten haar en het inmiddels geboren dochtertje een schadevergoeding betalen van ruim 300.000 euro.

Vijfde verdachte

Waarschijnlijk was ook een vijfde verdachte betrokken bij de moord op Hakim Changachi. Deze Justin Jap Tjong werd enkele weken na de vergisliquidatie vermoord in Amsterdam. Het heeft er alle schijn van dat hij werd geliquideerd nadat hij zich had teruggetrokken uit het plan om Khalid H. alsnog dood te schieten.

Onbekende getuige

De rechtbank ziet onder andere bewijs in de verklaringen van een onbekend gebleven getuige. Deze anonieme A., waarschijnlijk een familielid van de geliquideerde Justin Jap Tjong, zou hebben verklaard dat Jap Tjong de namen van de daders van de vergisliquidatie tegen hem had genoemd.

Niet te bevatten

Het Openbaar Ministerie had tegen Guyno O. en Ferrel T.N.T. 26 jaar cel geëist. De rechtbank rekent het de twee schutters zwaar aan dat zij, toen al snel bleek dat het slachtoffer niet het door hen beoogde doelwit was, verregaande voorbereidingen hebben getroffen om alsnog de juiste persoon uit de weg te ruimen. ‘Dit getuigt van een gewetenloosheid en roekeloosheid die niet goed te bevatten is’ aldus de rechtbank.

Zie ook:

‘Guyno en Ferrel, die gingen schieten’ 

‘Zet een man bij zijn deur’