262 kilo cocaïne in Rotterdamse woning

De politie zegt dat dinsdag 262 kilo cocaïne is gevonden in een appartement aan de Boezemkade in Rotterdam. Er zijn drie Rotterdammers van 24, 27 en 50 aangehouden. Agenten van het Skwibus- en Ondermijningsteam hielden het pand na eerdere meldingen van verdachte activiteiten al in de gaten.

Aanwijzingen

Toen zij daar stonden, viel hen een man in een auto op die de beveiligde parkeergarage inreed, en ook snel weer vertrok. De agenten besloten na overleg met het Openbaar Ministerie de auto te controleren. Bij de bestuurder, een 24-jarige Rotterdammer, werden ‘aanwijzingen’ gevonden die wezen op drugshandel, welke dat waren meldt de politie niet.

Versnijden

De aanwijzingen leidden ook naar een woning in het complex. De man werd aangehouden en het team kreeg van de rechter-commissaris om de woning binnen te vallen en te doorzoeken. In het huis waren de twee andere mannen. Ook zij werden aangehouden. In de woning werden talloze pakketjes gevonden met in totaal 262 kilo poeder. De eerste tests wijzen uit dat het hier gaat om cocaïne. Ook stond er apparatuur die gebruikt wordt bij het versnijden, verpakken en verhandelen van drugs. Bij het fouilleren van de 50-jarige man vonden agenten ruim 1200 euro en meer dan 600 dollar in contanten.