27 jaar cel voor opdrachtgever Kasteelmoord

De schoonvader van de vermoorde Stijn Saelens – André Gyselbrecht – heeft van de rechtbank in Brugge 27 jaar opgelegd gekregen. Justitie had om 30 jaar gevraagd. De rechtbank vindt dat hij de opdrachtgever was.

Egoist

Ook noemt de rechtbank de man ‘een egoïst’ omdat hij zijn dochter haar echtgenote ontnam en zijn kleinkinderen hun vader. De Zeeuw Evert de C. krijgt ook 27 jaar straf en de Tilburger Roy L. krijgt 15 jaar gevangenisstraf. De rechtbank vindt dat zij hebben geassisteerd bij de verdwijning en de moord. Stijn Salesn was 34 jaar en een projectontwikkelaar die woonde op een kasteel in Wingene.

Gyselbrecht heeft laten weten in hoger beroep te gaan.

Ronnie van B.

Gyselbrecht vreesde dat Stijn Saelens zijn gezin mee zou voeren naar een sekte in Australië. Via Evert de C., een relatie in het criminele circuit, kwam de moordopdracht bij Eindhovenaar Ronnie van B. die een terminale ziekte onder de leden had. Hij vermoorde Saelens samen met Roy L. en maakte hij daarna ook het lichaam weg. Dat werd begraven op een terrein van een vriend van de hoofdverdachte, Pierre Serry, die 21 jaar cel krijgt. Van B. is inmiddels overleden.

Tegen Roy L. was 24 jaar geëist. Hij was één van de eerste verdachten die een bekennende verklaring aflegde en hij schreef in een brief dat hij spijt had van zijn daad.

Zie ook:

Tot 30 jaar cel geëist voor kasteelmoord

Schoonvader bekent “Kasteelmoord” schoonzoon