27 schoten bij liquidatiepoging Marseille

Bij een poging tot liquidatie in Marseille is afgelopen week een man zwaargewond geraakt. Hij was vermoedelijk het doelwit van de schutters, drie gemaskerde mannen. Zij vuurden tientallen kogels af, waarbij ook twee andere personen werden geraakt. Deze slachtoffers zijn omstanders die toevallig op dezelfde plaats waren. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht.

Het doelwit is geraakt door drie kogels is zijn been, heup en romp. Er zijn geen organen of vitale aders geraakt. Hij is in ernstige toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij wist desondanks nog een halve kilometer naar een andere straat te lopen, van waar vrienden hem naar het ziekenhuis brachten.

Het doelwit was bij een snackbar wat te eten aan het halen toen hij werd aangevallen. Hij sloeg daarop op de vlucht, waarna de schutters hem al schietend achtervolgden. Bij de schietpartij zijn zeker 27 schoten gelost. Er zijn meerdere auto's geraakt en de kogels vlogen ook door huizen. Er zijn onder meer inslagen in een kinderkamer gevonden.

Dit jaar werden tot nog toe tien mensen in de omgeving van Marseille geliquideerd; zes in de stad, de rest in omliggende plaatsen. Vorige week dinsdag werd een doodgeschoten man in een auto gevonden vlakbij Marseille. De dinsdag daarvoor werd een 22-jarige man met twee schoten door het hoofd gevonden in een andere nabij gelegen stad.

In Marseille is al jarenlang een strijd tussen verschillende organisaties die handelen in drugs aan de gang. De laatste jaren komen steeds jongere jongens in de drugshandel terecht, die zich niet aan de oude codes houden. Daarom worden steeds vaker liquidaties gepleegd op drukke openbare plaatsen.

Lees ook:

Moord met AK-47 op drukke snelweg

Dode in week vol schietpartijen in Marseille

Marseille: liquidatie, 9-jarige overleeft kogelregen

Twintig minuten na vrijlating vermoord