28 kogels bij schietpartij Utrecht (UPDATE3)

In de Utrechtse wijk Overvecht heeft vannacht rond 00.20 een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mannen gewond geraakt, waarvan één ernstig. De schutter is er in een auto vandoor gegaan. Van hem ontbreekt nog ieder spoor. Er is vermoedelijk met een automatisch vuurwapen geschoten. 

Op de plaats delict vond de politie 28 kogelhulzen.

De schietpartij gebeurde op de Japuradreef. De twee slachtoffers zouden daar in een witte Volkswagen Polo hebben gereden toen ze werden beschoten, aldus buurtbewoners tegen het AD. De twee getroffen mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

UPDATE: de politie meldt dat een 81-jarige bewoonster van de Japuradreef ook gewond geraakt is. Ze werd geraakt in haar been, terwijl ze in haar huis lag te slapen.

UPDATE2: de verdachten zijn gevlucht in een zilvergrijze BMW en later overgestapt in een Audi A5 met gestolen kentekenplaten. De politie gaat ervan uit dat er meerdere verdachten betrokken zijn bij de liquidatiepoging. Beide auto’s zijn nog niet gevonden.

Politie bij ziekenhuis

Bij het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn, waar de slachtoffers worden behandeld, was ook veel politie aanwezig. Mogelijk vanwege de verwachting dat de schutters daar ook nog zouden opduiken.

Of de schietpartij te maken heeft met eerdere schietpartijen in Utrecht-Overvecht is onbekend.

Begin dit jaar werd in Overvecht Hakim Changachi per vergissing geliquideerd. Het eigenlijke doelwit, Khalid H., alias Imo, zag enkele dagen later twee verdachten mannen in de buurt van zijn woning in een auto zitten. Zij werden na een wilde achtervolging aangehouden door de politie. De twee hadden kalasjnikovs bij zich, droegen drie lagen kleding en hadden volgens justitie het voornemen om Khalid H. te liquideren.