Belgen vast in Enschedese moordzaak

De politie van Enschede heeft twee mannen en een vrouw aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 25-jarige Enschedeër. Ze zijn zaterdag  in Bergen op Zoom rond 17.00 uur opgepakt. De mannen zijn 18 en 24 jaar en afkomstig uit de buurt van Antwerpen, de vrouw is een 21-jarige inwoner van Bergen op Zoom.

Breda

Het slachtoffer werd omstreeks 01.50 zaterdagochtend door een misdrijf om het leven gebracht aan de Fazantstraat in Enschede. De politie heeft zowel de woning van het slachtoffer als een woning in Bergen op Zoom doorzocht. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Breda en worden in de loop van de middag overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne waar zij worden gehoord en opgesloten.

Belgische politie

Omdat de twee verdachte mannen in België wonen is er nauw contact en samenwerking tussen het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van Politie Oost-Nederland met de plaatselijke politie en justitie in België. In de woningen van de verdachten vindt zondag een doorzoeking plaats. Zaterdagmiddag heeft er sectie plaatsvonden op het lichaam van de zwaargewonde 25-jarige Enschedeër. Door de sectie is met zekerheid vastgesteld dat hij door een misdrijf om het leven is gebracht. Hoe dat is gebeurd is nog niet duidelijk.

Verdachte situaties

De politie wil getuigen spreken die iets bijzonder hebben gezien in de omgeving van de woning van het slachtoffer aan de Fazantstraat in Enschede-Noord. Daarbij gaat het ook om de dagen vóór het misdrijf, contact op te nemen met de politie.