2e verdachte moord politieman Bonaire

Vanochtend vroeg is op Bonaire opnieuw een man aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de woningoverval op 17 augustus waarbij de Nederlandse politieagent Ferry Bakx om het leven kwam. Het betreft een man met de initialen R.S., geboren op Bonaire. Zijn woning is doorzocht. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen voor onderzoek.

Bij de aanhouding werd assistentie verleend door een arrestatieteam van het Korps Politie Curaçao.

Assistentie

In het onderzoek verlenen 15 rechercheurs van de Nationale Politie uit Nederland bijstand. Zij zijn inmiddels gearriveerd op Bonaire en aan het werk. Ook het verzoek dat het Openbaar Ministerie en de politie aan de bevolking van Bonaire heeft gedaan om informatie en tips te geven, bleek niet aan dovemansoren gericht. Het team heeft al diverse bruikbare tips gekregen.

Inmiddels is vastgesteld dat de munitie die in het lichaam van de overleden agent is aangetroffen geen politiemunitie betreft. Het onderzoek verkeert nu in de fase waarin alle al beschikbare gegevens worden onderzocht en met elkaar worden vergeleken.

Wit busje

Eerder deze week is een man aangehouden die de gebruiker was van een wit busje dat in het onderzoek als verdacht is aangemerkt. De aanhouding was nodig om te kunnen onderzoeken of hij zelf ook op enige manier betrokken zou kunnen zijn bij de onderzochte feiten. Er was onvoldoende reden om zijn voorarrest te verlengen, de man is dan ook op 25 augustus op vrije voeten gesteld, maar de man blijft verdachte.

Zie ook:

Nog geen doorbraak in onderzoek Bonaire

Arrestatie in zaak politieman Bonaire

Moordenaars agent Bonaire laten spullen achter

NL politiegent doodgeschoten op Bonaire