3 jaar cel voor doodsteken dochter (16)

De rechtbank in Utrecht heeft dinsdag een 43-jarige vrouw uit IJsselstein veroordeeld tot een celstraf van drie jaar voor doodslag op haar dochter. De vrouw heeft op 2 januari van dit jaar de 16-jarige Mirjam met een mes doodgestoken. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van zeven jaar.

Aanleiding tot het fatale incident in de woning in IJsselstein was een ruzie tussen de moeder en de dochter. Er waren al langer spanningen in het gezin vanwege de houding en het gedrag van het 16-jarig meisje.

Op die bewuste dag in januari van dit jaar zou de moeder berichten op de blackberry van haar dochter hebben gelezen en daardoor ontstond er een ruzie. Vervolgens zou de 43-jarige vrouw een mes hebben gepakt die op de badkamer lag. Zij zei zelf in de rechtbank dat haar dochter haar naar zich toe trok en dat ze daarom werd geraakt in haar buik.

‘Technisch onderzoek wijst echter uit dat de diepte van de steekwond in de buik een zekere kracht vereist. Bovendien gaat het niet om één steekwond maar om twee: één in de buik en één in de borst. Bij deze laatste steekwond werd het hart geraakt en deze was fataal’, aldus het OM in een eerder bericht.

De vrouw moet drie jaar de cel in. Dat is vier jaar minder dan geëist door het OM.

Lees ook:

Moeder verdachte na dood 16-jarige