3 jaar cel voor werkend wapen uit 3D-printer

De Britse student Tendai Muswere (foto) is in Londen veroordeeld tot 3 jaar cel. Tijdens een huiszoeking naar drugs in oktober 2017 vond de Engelse politie in de woning van Muswere een vuurwapen dat was gemaakt met een 3D-printer.

De student verklaarde dat hij het wapen nodig had als rekwisiet voor een science fiction-film waar hij aan werkte, een project aan de universiteit. De munitie die ook in zijn woning werd aangetroffen zou hij naar eigen zeggen hebben gevonden in een park. Toen de politie het huis van Muswere binnenviel gooide hij onderdelen van een vuurwapen uit het raam. Ook die bleken gemaakt met een van de 2 3d-printers die in het huis werden aangetroffen.

Eenzaam

De advocaat van Muswere beschreef zijn cliënt als een eenzame jongen met angststoornissen. Hij zou leiden aan schizofrenie. De student had eerder al schuld bekend voor verboden wapenbezit en het fabriceren van een vuurwapen. Het is voor de eerste keer dat in het Verenigd Koninkrijk iemand wordt veroordeeld voor het maken van een werkend vuurwapen met een 3d-printer.

AR-15

In 2012 al werd een eerste werkend vuurwapen met een 3d-printer gemaakt. Wapensmid Michael Guslick printte een AR-15, een halfautomatische mitrailleur waarmee hij .22 kaliber kogels afvuurde. Kort daarop rolden ook de eerste kogels uit de printer.