3 jaar celstraf na karatetrap op toeschouwer

Sylvester M., die tijdens een voetbalwedstrijd een karatetrap uitdeelde aan een 77-jarige toeschouwer die daar aan overleed, moet drie jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald. Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van vier jaar voor zware mishandeling met de dood tot gevolg omdat het OM doodslag niet bewezen achtte. Het 77-jarige slachtoffer zat langs het veld naar een wedstrijd te kijken tussen twee Amsterdamse voetbalclubs.

In december 2011 was de wedstrijd tussen de twee Amsterdamse voetbalclubs OSV en Sporting Noord. Sylvester M. was speler van Sporting Noord. Na een opstootje over een gele kaart die door de scheidsrechter werd uitgedeeld aan M., kreeg hij zijn tweede gele, dus rode kaart. Het 77-jarige slachtoffer, die langs de lijn zat te kijken naar de wedstrijd, zou een opmerking hebben gemaakt daarover. Wat hij precies zei, weet M. niet meer.

Vervolgens rende M. naar het slachtoffer en gaf hem een karatetrap terwijl hij over de reclameborden sprong. Deze raakte ernstig gewond omdat zijn milt gescheurd bleek. De milt moest worden verwijderd en hij werd enige tijd kunstmatig in coma gehouden. Een paar dagen later is de bejaarde man overleden aan zijn verwondingen.

Lees ook:

Geen doodslag na karatetrap op toeschouwer

Toeschouwer overleden na karatetrap