3 mannen aangehouden na beschieten woning

Dit weekeinde zijn in Terneuzen drie mannen aangehouden van 32, 31 en achttien jaar. Ze worden verdacht van het beschieten van een woning in de Goudenregenstraat in Terneuzen zaterdagochtend om ongeveer half zes. Bij de aanhouding van twee van de drie verdachten loste de politie waarschuwingsschoten. 

Kort na de beschieting kreeg de politie verschillende meldingen dat de mogelijke daders er met een auto vandoor waren gegaan. Toen agenten op weg waren naar het plaats delict, kwamen ze een personenwagen tegen die aan de omschrijving van getuigen voldeed. Na een korte achtervolging lukte het de politie om de auto met de verdachten tot stilstand te brengen aan het iets verderop gelegen Rozenpark.

Dreigende siuatie

Op het moment dat de agenten de twee inzittenden wilden aanhouden ontstond een dreigende situatie, waarbij omstanders zich bemoeiden met de arrestatie. Om zichzelf en de verdachten te beschermen, werden er vervolgens door de politie verschillende waarschuwingsschoten gelost.

Een derde verdachte, een 31-jarige man, werd zondagmiddag in zijn woning in Terneuzen aangehouden.

Vete

Volgens de PZC  bestaat het vermoeden dat de incidenten te maken hebben met een al jaren spelende vete tussen verschillende groepen in de betreffende wijk, onder anderen bestaande uit Antillianen. Dat leidde al eerder tot schietpartijen. De politie denkt dat het beschieten van de woning te maken heeft met een eerder conflict in een horecagelegenheid. De inmiddels drie verdachten zitten allemaal nog vast in een politiecel in Torentijd in Middelburg.