Na 30 jaar bekent Duitser brute verkrachting

Een 55-jarige Duitser heeft bekend dat hij in 1998 een (toen) 22-jarig meisje urenlang misbruikte in een bos in Beieren en haar daarna diverse keren stak met een scherp voorwerp. Onlangs kwam er dna-bewijs op tafel, zo heeft de Duitse politie dinsdag bekend gemaakt. Mogelijk heeft de man meer daden op zijn kerfstok.

Afgelegen bosgebied

De zaak dateert van de nacht van 4 januari 1988 toen de vrouw rond 02.00 een discotheek verliet in de binnenstad van Aschaffenburg. Op het moment dat ze in haar auto wilde stappen bedreigde een man haar en reed met haar naar een afgelegen bosgebied. Daar vond de verkrachting plaats, en ook wat de politie noemt poging tot doodslag of moord. De dader bracht de vrouw meerdere steken toe en liet haar voor dood achter, aldus Duitse media. Hij deed een, kennelijk halfslachtige, poging de vrouw te begraven.

2015

Maar zij was niet dood en sleepte zich zwaargewond de openbare weg waar uiteindelijk een passerende automobilist zich over haar ontfermde. Ze verkeerde langee tijd in levensgevaar in het ziekenhuis.

Dezelfde morgen werd de auto van de vrouw gevonden. De politie startte een klopjacht naar de dader, destijds ook een twintiger. Er werden compositietekeningen verspreid maar het onderzoek strandde na enige tijd. In 2015 werd alle bewijsmateriaal nogmaals onderzocht. Hoe de politie precies de nu 55-jarige inwoner van de gemeente Aschaffenburg op het spoor kwam is niet helder. De man liet zich recent zonder verzet aanhouden.

Andere zaken?

De verdachte is een bij de politie bekende zedendelinquent. In 2005 werd hij nog veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor verkrachting, poging tot seksuele dwang en toebrengen van lichamelijk letsel. In 2008 kwam hij weer vrij.

Opvallend was dat er in 1988 verschillende kledingstukken en eigendommen van het slachtoffer verdwenen waren. Het meenemen van aandenkens van slachtoffer past bij gedrag dat veel seriemoordenaars vertonen. De politie zegt nu te onderzoeken of de verdachte nog aan andere moord- of zedenzaken kan worden gekoppeld.