300 kilo cocaïne in auto op containerterminal

Woensdagochtend hebben politie en Douane vijf mannen aangehouden met in hun auto 300 kilo cocaïne. Douaniers zagen de auto en inzittenden woensdagochtend op een containerterminal op de Maasvlakte. De automobilist sloeg op de vlucht.

Hartelbrug

Hij ramde de slagbomen van de terminal en er begon een flinke achtervolging die eindigde bij de Hartelbrug. Daar wisten agenten en douaniers de auto tot stoppen te dwingen. De inzittenden werden aangehouden. In het voertuig bleek 300 kilo cocaïne aanwezig met een straatwaarde van ongeveer 10 miljoen euro.

Colombiaan

De aangehouden mannen in de auto bleken Rotterdammers van 32 en 48 jaar en een 61-jarige Italiaan. Op de containerterminal werden later nog een Colombiaan (44) en Roemeen (27) aangehouden die mogelijk bij de smokkel betrokken zijn.

Onderzoek

Hoe het voertuig op het terrein van de containerterminal kon komen en of daar personeel van de terminal bij betrokken was is niet bekend gemaakt. Het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en Openbaar Ministerie heeft de zaak in onderzoek. De cocaïne is woensdag dag vernietigd