300 kilo cocaïne onderschept in havens

Het Rotterdamse HitandRunCargo-team (HARC) heeft de afgelopen week in de havens van Vlissingen en Rotterdam ruim 300 kilo cocaïne onderschept. De beide vondsten hebben naar het lijkt niets met elkaar te maken. Het HARC-team doet nader onderzoek.

200 kilo

De eerste vangst was maandag 24 augustus in Vlissingen. Tussen een partij bananen werden 180 pakketten met in totaal zo’n 200 kilo cocaïne gevonden. De drugs werden ontdekt tijdens een reguliere controle van de Douane. Omdat de container bestemd leek voor een bedrijf in de regio Rotterdam werd het Rotterdamse HARCteam, een samenwerkingsverband van behalve de Douane ook de Rotterdamse Zeehavenpolitie en de FIOD, gewaarschuwd.

Waalhaven

De tweede vangst werd in de nacht van dinsdag op woensdag gedaan bij een bedrijf in de Rotterdamse Waalhaven. Nadat drie insluipers werden ontdekt, werden een aantal containers gecontroleerd. In een container uit Ecuador werden tussen blikjes tonijn twee balen met ongeveer 110 kilo cocaïne gevonden. Omdat er onvoldoende aanwijzingen waren dat de insluipers, drie Rotterdammers, op weg waren naar de betreffende container, heeft de officier van justitie besloten de mannen weer op vrije voeten te stellen.

De drugs, met een waarde van ruim 10 miljoen euro, zijn meteen vernietigd.