31 arrestaties in groot drugsonderzoek

In de regio Den Haag heeft de politie het afgelopen jaar 31 verdachten aangehouden in een grootschalig drugsonderzoek. Het onderzoek startte in 2011 en er is in totaal ongeveer 150 kilo cocaïne en 5000 xtc-pillen in beslag genomen. Volgens de politie gaat het om zeven hoofdverdachten die betrokken waren bij de handel in drugs.

De rechtbank heeft inmiddels al vier mensen veroordeeld en zes verdachten zitten nog vast. De overige verdachten lopen nog vrij rond, maar zijn nog wel verdachte in deze zaak.

De hoofdverdachten zijn twee Naaldwijkers (30 en 32 jaar), twee Hagenaars (52 en 53 jaar), een 42-jarige Rotterdammer, een 47-jarige man uit Hoogerheide, een 45-jarige man uit ‘s-Gravenzande en een 52-jarige man uit Rijsenhout. Zij hielden zich onder meer bezig met verduistering en handel in drugs in binnen-en buitenland.

Tijdens het onderzoek zijn veertien doorzoekingen gedaan in woningen, bedrijfspanden en voertuigen. Dat resulteerde onder meer in het aantreffen van vier vuurwapens met munitie, ruim 150 kilo cocaïne, 1 kilo MDMA, ruim 5000 xtc-pillen, enkele wietplanten, geldbedragen en dure horloges.