32 arrestaties bij actie motorclubs Australië

32 personen zijn in Australië opgepakt bij een grote actie van de politie-eenheid die motorclubs moet aanpakken. De mannen zijn opgepakt voor in totaal 151 aanklachten, ze zouden zich onder meer bezighouden met grootschalige handel in drugs. De clubhuizen en de clubs Lone Wolf in de kustplaats Brisbane de Bandidos in het nabijgelegen Sunshine Coast zijn doorzocht.

De drugshandel zou vanuit deze clubhuizen worden georganiseerd. Er werden sommen contant geld gevonden ter waarde van zo’n 80.000 euro. Ook werden er vijftien vuurwapens in beslag genomen. De verdachten zouden zich voornamelijk bezighouden met de handel in methamfetamine, een sterke vorm van speed.

De politie in Australië vreest dat de ruzie tussen motorclubs opnieuw gaat escaleren. In 2006 liep de zaak volledig uit de hand in ‘Ballroom Blitz‘, toen er een massale vechtpartij op een kickboksgala plaatsvond. Sindsdien hebben de clubs goede afspraken gemaakt over territoria, maar die regels worden de laatste tijd steeds vaker overtreden.

Zo loopt de spanning op in Gold Coast, op enkele tientallen kilometers van Brisbane, omdat de Hells Angels er een chapter willen openen terwijl het buiten hun territorium ligt. Ook in andere steden betrekken clubleden panden in het gebied van rivaliserende motorclubs.