32 arrestaties in onderzoek criminele groep

In een onderzoek naar een criminele organisatie heeft de politie Twente 32 aanhoudingen verricht. De verdachten zouden zich bezighouden met de handel in cocaïne, het op grote schaal opzetten van wietkwekerijen en witwassen. Volgens de politie maken 14 verdachten daadwerkelijk deel uit van een criminele organisatie. De eerste negen personen werden in juni al gearresteerd.

De vermoedelijke criminele organisatie houdt zich volgens de politie bezig met de in- en uitvoer van cocaïne, opzetten van wietkwekerijen en witwassen van crimineel verkregen geld. Op donderdag 7 juni werden al negen mensen aangehouden. Tijdens het onderzoek dat volgde, werden nog eens 23 mensen gearresteerd. Ze zijn allen in de leeftijd tussen de 17 en 60 jaar en komen uit plaatsen als Rotterdam, Enschede en Arnhem.

Vijf van de verdachten, drie Enschedeërs (25 en 26 jaar) twee Rotterdammers van  20 en 21 jaar, zitten nog in voorlopige hechtenis. In totaal denkt de politie dat veertien verdachten lid zijn van een criminele organisatie. Ook worden er personen verdacht van wapenbezit en bedreiging.

Tijdens het onderzoek hebben 13 doorzoekingen plaatsgevonden in woningen en een growshop. Daarbij werden diverse goederen in beslag genomen: veel administratie, grote hoeveelheden harddrugs, softdrugs, een 4-tal vuurwapens, een hoeveelheid contant geld, auto’s en een hoeveelheid sieraden.