Broers vast in zaak verdwenen Nederlander

Agenten van de Guardia Civil hebben in de zaak van de in Spanje vermoorde Nederlander Martin Verfondern twee broers aangehouden. Zij woonden hetzelfde gehucht (Santoalla) als Verfondern en zijn vrouw.

Meningsverschillen

Spaanse media berichten dat de Guardia Civil zegt ‘overtuigend’ bewijs te hebben dat de broers betrokken zijn bij de moord op Verfondern. Zaterdag zijn Julio en Juan Carlos Rodríguez González (50 en 47 jaar) aangehouden. In het afgelegen Santoalla in de gemeente Petín in Galicië waren nog slechts twee huizen bewoond. De familie Gonzalez en Verfondern hadden stevige meningsverschillen over het gebruik en het onderhoud van de communale grond rond het gehucht.

Reconstructie

De resten van Verfondern, die op 19 januari 2010 verdween, zijn op 18 juni van dit jaar gevonden in een naburig bergachtig gebied. Spaanse media schrijven dat de Guardia Civil al enige tijd onderzoek deed naar de betrokkenheid van de broers. Vier dagen geleden heeft de onderzoeksrechter aan de hand van het aanwezige bewijs een reconstructie van de verdwijning en van de moord uitgevoerd. Forensisch specialisten uit Madrid hebben de zaak uitvoerig in kaart gebracht.

Eerdere berichten over de zaak:

Guardia Civil ondervraagt buren dode NL’er (VIDEO)

Botresten in Spanje zijn van Nederlander