339 kilo coke voor Antwerpen onderschept in Brazilië

In de Braziliaanse haven van Santos heeft de plaatselijke douane vrijdag 339 kilo cocaïne gevonden in exportgoederen die bestemd was voor Antwerpen. Woensdag werd in de haven al 353 kilo cocaïne in vaten citroensap onderschept die bestemd was voor Rotterdam. Maandag werd in Santos ook al 1.165 kilo coke bestemd voor Antwerpen gevonden in twee containers met tegels en hout.

Buiten medeweten

De douane in de haven van Santos onderschepte vrijdag een container met polyethyleen (kunststof) exportgoederen waarin 339 kilo cocaïne verborgen zat in twaalf sporttassen. Eindbestemming was de haven van Antwerpen. Volgens lokale autoriteiten is er sprake van de zogenoemde rip on/rip off-methode waarbij drugs buiten medeweten van de eigenaar in een container worden verstopt.

Enorme drugsvangsten

Vorige week werd in de Braziliaanse havenstad Navegantes ook al 557 kilo cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept. De drugs zaten tussen een lading leistenen. Daarnaast werd vorige week in de Braziliaanse havenstad Paranaguá 1.200 kilo coke gevonden in een container met multiplex, die op weg was naar Antwerpen. Dat was een van de grootste drugsvangsten ooit in Paranaguá.