35 jaar oude moordzaak komt op Duitse tv

De politie van Utrecht gaat woensdagavond op de Duitse televisie aandacht vragen voor het ‘Heulmeisje’. Het meisje werd 35 jaar geleden op parkeerplaats De Heul in Maarsbergen gevonden. De zaak kwam eerder dit jaar op Opsporing Verzocht, tips zouden er toen op hebben gewezen dat het meisje mogelijk Duits is.

Er meldde zich onder andere een man die zei dat hij haar een lift had gegeven tot bij Maarsbergen. De man zegt dat ze Duits sprak. Ook was er een getuige die zegt dat het meisje uit Essen komt.

De politie hoopt door de zaak ook in Duitsland onder de aandacht te brengen, de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Ook kan de moordenaar nog worden vervolgd, ondanks dat de zaak in Nederland al is verjaard. Als de dader Duits is, kan hij in Duitsland worden vervolgd omdat de zaak daar niet is verjaard.

In 1986 dacht de politie een doorbraak te hebben in de zaak: de schedel kwam overeen met de vermiste Monique Jacobs. In 2006 bleek dat zij nog leefde. In 1994 werd een verdachte voor de moord op het Heulmeisje opgepakt, maar hij pleegde zelfmoord.

De uitzending is woensdagavond om 20.30 uur op ZDF te zien.

Bekijk hieronder de uitzending van Opsporing Verzocht

{youtube}C09_2j9oRfg{/youtube}