35 kilo coke in dubbele bodem auto

De politie heeft dinsdagavond vijf verdachten aangehouden nadat er 35 kilo cocaïne in een auto was aangetroffen. De tassen met coke zaten verstopt in een speciaal geprepareerde dubbele bodem in de kofferbak. In een Rotterdamse woning werd vervolgens nog eens 4 kilo harddrugs en een vuurwapen gevonden.

De verdachte mannen zijn twee Rotterdammers van 32 en 40 jaar, en een Schiedammer van 36. Ook heeft de politie twee vrouwen (26 en 31) gearresteerd.

Kofferbak

Tijdens een lopend onderzoek naar drugshandel werd een woning aan de Boezemkade in Rotterdam in de gaten gehouden. Daar kwamen dinsdagavond drie mannen met tassen naar buiten. Vervolgens reden zij weg in een auto. De politie achtervolgde de auto tot aan Amsterdam, waar de auto werd gecontroleerd. De tassen bleken verstopt in een speciaal geprepareerde bodem in de kofferbak. Er zat 35 kilo coke in de tassen.

Vuurwapen

De recherche zette het onderzoek voort in de woning aan de Boezemkade in Rotterdam. Daar kwamen op dat moment twee vrouwen naar buiten, ook met volle tassen. Hier bleken dure horloges en andere kostbare sieraden in te zitten. De vrouwen (26 en 31) werden ook gearresteerd.

In de woning zelf werd nog eens 4 kilo harddrugs aantroffen. Ook vond de politie een vuurwapen, dure kleding en exclusieve tassen en sieraden.

Heroïne

Vorige week deed de politie in Schiedam een vergelijkbare vondst. Toen werd er 24 kilo heroïne aangetroffen in eveneens een speciaal geprepareerde ruimte in een auto.