3,5 ton coke: politieinval bij Brabants bedrijf (UPDATE)

Na de onderschepping van 3.500 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen heeft de politie maandag  bij Van Wanrooij Transport in Oosterhout drie mannen en een vrouw aangehouden bij het inspecteren van de doorgeleverde smokkelcontainer.

Bananen

In Woerden is een vierde man aangehouden. In Oosterhout gaat het om de 54-jarige Belgische chauffeur van de vrachtwagen uit Turnhout, twee mannen van 55 en 58 jaar oud en een 33-jarige vrouw, allen uit Oosterhout. In Woerden werd een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden.

De douane in de haven van Antwerpen trof de cocaïne afgelopen weekend aan in een zeecontainer met een partij bananen als deklading. De container was bestemd voor een bedrijf in Nederland en afkomstig uit Zuid-Amerika.

Directeur

Omroep Brabant meldt dinsdag dat rechercheurs van de landelijke eenheid van de politie ook directeur Paul van Wanrooij hebben gearresteerd. Het magazijn en het woonhuis van een van de medewerkers zouden zijn doorzocht.

Een officier van justitie van het landelijk parket beslist later wie er donderdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vrijgesproken

In 2011 werd Paul van Wanrooij samen met andere verdachten aangehouden na een drugsvangst in de Rotterdamse haven. In een container met perziken werd 2500 kilo cocaïne gevonden. Van Wanrooij werd in 2014 hiervan vrijgesproken door de rechter.

Van Wanrooij is eigenaar van de grond waarop het bedrijf van buurman Van Puijfelik staat. Die papierverwerker is recentelijk gesloten na de vondst van cocaïne.