3,5 ton hasj op zee gepakt bij Zuid-Spaanse kust (VIDEO)

De Guardia Civil heeft op zee nabij de Spaanse provincie Huelva ongeveer 3.500 kilo hasj inbeslaggenomen na een snelle achtervolging van een semi-rigide boot, die vaak wordt gebruikt voor drugssmokkel over zee.

De operatie werd gestart toen de Guardia Civil een semi-rigide boot met meerdere inzittenden en een grote hoeveelheid balen ontdekte voor het strand van Nueva Umbría, op ruim 20 kilometer van de stad Huelva in Zuid-Spanje. De boot was op weg naar de kust waar de drugs gelost moesten worden.

Achtervolging

Nadat de drugssmokkelaars de aanwezigheid van de Guardia Civil hadden ontdekt, wijzigden ze hun koers en gingen weer naar het zuiden om de agenten te ontwijken. Op ongeveer 20 mijl van de kust werden ze 40 minuten lang achtervolgd door een helikopter en een boot van de Service Maritime.

Roekeloze manoeuvres

Tijdens de achtervolging gooiden de vier inzittenden van de semi-rigide boot alle balen die ze aan het vervoeren waren overboord. Hierbij werden roekeloze manoeuvres uitgevoerd door de “narcolancha” in een poging om aan de politie te ontsnappen. Daarbij kwamen beide vaartuigen op hoge snelheid bijna in botsing met elkaar.

100 balen

Uiteindelijk werd het vaartuig achterhaald en werden de vier opvarenden gearresteerd. De overboord gegooide balen hasj werden door de Guardia Civil uit het water gevist. In totaal ging het om 100 balen hasj van 30 tot 35 kilo met een totaalgewicht van ongeveer 3.500 kilo.

De Guardia Civil meldt dat het onderzoek loopt en meer arrestaties niet worden uitgesloten.