350 kilo coke uit Brazilië gepakt

Medewerkers van een koel/vriesbedrijf in de Rotterdamse Waalhaven hebben vrijdagochtend in een container met vlees cocaïne gevonden. In totaal gaat het om zo’n 350 kilo. De drugs, met een waarde van zeker 12,5 miljoen euro, zijn inmiddels vernietigd, aldus het Openbaar Ministerie in de Rijnmond.

De cocaïne zat in elf zwarte balen die bij een lading ingevroren vlees uit Brazilië waren gepakt. De container waar alles inzat, was donderdag gelost op de Maasvlakte en inmiddels vervoerd naar het koel/vrieshuis. De medewerkers van het bedrijf waarschuwden onmiddellijk de hulpdiensten toen zij de balen ontdekten. De Douane stelde vast dat het om cocaïne ging.

Uit welke Braziliaanse haven de zending kwam is niet bekend gemaakt. Dit jaar zijn in Santos zeker vier zendingen gepakt die op weg hadden moeten gaan naar Rotterdam.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en Fiod, heeft de balen opgehaald en naar een vernietigingsbedrijf gebracht. Er komt nader onderzoek naar de afzenders van de drugs. Het koel/vriesbedrijf heeft naar alle waarschijnlijkheid niets te maken met de drugssmokkel.

Zie:

Opnieuw coke voor NL onderschept in Brazilië

Alweer coke voor Nederland in Santos

Opnieuw cocaïne voor NL gepakt

279 kilo cocaïne voor Amsterdam