39-jarige arrestant overleden

De 39-jarige man die dinsdag onwel werd nadat hij in Amsterdam Zuidoost was aangehouden, is woensdag in het ziekenhuis overleden. Dat heeft Gerard Roethof, de advocaat van de familie van het slachtoffer, aan AT5 laten weten. De man moest tijdens de aanhouding in een woning door meerdere agenten worden overmeesterd.

Volgens advocaat Roethof had het 39-jarige slachtoffer ernstige psychische problemen en stond hij dinsdag op het balkon in Amsterdam Zuidoost te schreeuwen. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd.

Tijdens de aanhouding die volgde, moest de politie met schilden de woning betreden. Vier agenten slaagden er eerder niet in om de man te overmeesteren, aldus AT5. De arrestant is vervolgens onwel geworden en naar het ziekenhuis gebracht.

Woensdag is het 39-jarige slachtoffer in het ziekenhuis overleden. 'Volgens de familie is het duidelijk dat de man is overleden door politiegeweld', zegt advocaat Roethof tegen AT5. 'De familie wil nu dan ook een klacht indienen tegen de agenten die bij de arrestatie betrokken waren.’