3D-presentatie in moordzaak Everink

De Utrechtse rechtbank start maandag met de behandeling van de rechtszaak in de moord op Koen Everink. Onderdeel hiervan is een 3D-presentatie door de verdediging van verdachte Mark de J.

Onderbroken

Eerder dit jaar werd de behandeling van de zaak onderbroken, omdat De J.’s advocaat van mening was dat er verder onderzoek in de zaak moest worden gedaan, omdat er DNA-sporen van meerdere personen waren gevonden. De rechtbank wees dat verzoek af, omdat deskundigen het niet waarschijnlijk vonden dat er nieuwe DNA-profielen van personen konden worden verkregen via de gevonden sporen. Daarop legde advocaat Pieter Hoogendam de verdediging neer.

Vrij pleiten

Zijn collega Bob Kaarls nam de verdediging daarna over. Hij vroeg toestemming voor een 3D-presentatie aan de rechtbank, waarin meerdere scenario’s voor de moord zullen worden getoond. Daaruit moet blijken dat er een ‘tweezijdig scherp voorwerp’ is gebruikt bij de moord, wat Mark de J. vrij zou moeten pleiten, omdat dit een ander soort wapen is dan het Openbaar Ministerie (OM) beschrijft. Dit meldde de NOS eerder al. Waarschijnlijk zullen ook deskundigen van forensisch onderzoeksbureau bureau IFS morgen worden gehoord, laat de rechtbank weten.

Laatste woord

Op maandag zal de strafeis van de officier van Justitie volgen. Op dinsdag houdt de advocaat van Everink zijn pleidooi. Op woensdag mag verdachte Mark de J. dan nog het laatste woord voeren. Hij heeft steeds ontkent de moord te hebben gepleegd. Op dinsdag 23 januari volgt de uitspraak in deze zaak.

Lees hier meer

Moord op Koen Everink voor de rechter (LIVE)

Politie zoekt naar horloge Koen Everink

Politie: Koen Everink is doodgestoken

Miljonair Koen Everink dood gevonden (UPDATE)