4 jaar cel voor Hells Angel wegens gijzeling

De rechtbank in Leeuwarden heeft dinsdag een lid van de Hells Angels veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar omdat hij een vrouw gegijzeld zou hebben. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om een conflict over drugs. De verdachte was op zoek naar een lading drugs omdat de partner van het slachtoffer eerder was aangehouden door de politie.

 

Vorig jaar arresteerde de politie in het Friese Oosterwolde een man en toen werden er ook enkele kilo’s cocaïne en amfetamine in beslag genomen. De verdachte Hells Angel wilde weten waar de drugs waren en ging naar de woning van de eerder opgepakte man. Daar gijzelde hij een vrouw en een kind. Uiteindelijk kwam hij erachter dat de drugs in beslag waren genomen door de politie.

Het Openbaar Ministerie is al een tijd bezig met individuele zaken tegen leden van motorclubs. Er zijn er inmiddels al een aantal veroordeeld. Het lukte het OM tot op heden nog niet om de Hells Angels als criminele organisatie aan te pakken. Vooral leden van Satudarah en Hells Angels worden scherp in de gaten gehouden.