4 jaar voor poging doodslag op agent

De rechtbank in Den Haag heeft een 38-jarige man veroordeeld tot vier jaar cel voor mishandeling van zijn vriendin en bedreiging en poging tot doodslag van een hoofdagent van politie. De man had na een relationeel conflict geprobeerd met een vleesmes een van de opgetrommelde agenten in zijn nek te steken. 

De agenten waren in de nacht van 22 op 23 augustus 2015 naar de Forellendaal in Loosduinen gegaan, omdat er een melding was van mishandeling. Eenmaal daar aangekomen kwam een man naar buiten met een vleesmes die tegen de agenten riep: ‘Ik maak je kapot, je gaat eraan.’ Vervolgens probeerde hij de hoofdagent in zijn nek te steken.

Schieten

Nadat de man stekende beweging had gemaakt begonnen de agenten te schieten, waarna de man weg vluchtte. Ook bij de achtervolging loste de politie waarschuwingsschoten. In totaal werd er vijf keer geschoten, maar de man bleef ongedeerd. In de J. Bosmanstraat kon de man worden gearresteerd, nadat een politiehond hem in zijn been had gebeten.

Mishandeling

De man bleek uitermate agressief. Hij had zijn 32-jarige vriendin, waarmee hij een zoontje van nu net jaar heeft,  van een stoel gemept, haar keel dicht geknepen en haar met een kruk tegen het hoofd en been geslagen. Ook nadat de man was aangehouden en in een ambulance was gezet, bleef hij agressief. Zo probeerde hij de pepperspray en het dienstwapen van een van de agenten te pakken te krijgen en maakte hij slaande bewegingen.

De officier van justitie had vijftien maanden cel geëist.

De uitspraak staat hier.