Wout van K. getuige Otton-zaak

Het Openbaar Minsterie wil Amsterdammer M. P. en zijn medeverdachten zó graag voor de 4050 kilo cocaïne op zeesleper Otton laten veroordelen dat hiervoor een getuige van stal is gehaald die al eens volledig afgeschminkt door de top van Justitie in de prullenmand is gegooid. Het gaat om Wout van K. die in 2004 zou getuigen over de bedreiging van officier van justitie Koos Plooij en over moorden die Sreten J. zou hebben laten plegen, onder meer op Sam Klepper.

Wout van K. zou gaan getuigen, maar hij deed het niet want de leiding van het parket-generaal signaleerde gokverslaving en cocaïneproblematiek en vond hem niet betrouwbaar.

Dat leidde in de winter van 2003 en 2004 tot ruzie tussen het College van procureurs-generaal onder leiding van Joan de Wijkerslootth en het Amsterdamse parket, waar met name toenmalig officier van justitie Fred Teeven de getuige Van K. juist wél wilde inzetten.

Van K. (48) heeft een lange geschiedenis in de criminaliteit achter de rug. Hij is met name in en rond Utrecht als autohandelaar een bekende in het wereldje maar ook riching Dordrecht kwam hij naar voren. Van K. schetste zichzelf in de jaren negentig graag als ‘onschendbaar’ zo schreef weekblad Vrij Nederland in 2004 over hem.

Bijzonder genoeg vertelde hij zelfs dat hij informant was van de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE). Hij zegt dat ook in een politieverklaring in 1999, hij zou ‘vijf jaar lang’ CIE-informant zijn geweest.

Foute Wout, was één van zijn bijnamen.

(wordt vervolgd)

Lees ook:

4050 kilo: Antwerp Ship Repair en 020

De “bedrijvendokter”, de coke en M. P.

4050 Kilo: Stoeien met de miljoenen

4050 kilo: M. P. en zeesleper Otton

Witwasser M. P. moet zitten

Parool: ‘OM moet zich schamen voor onderzoek’