42 aanhoudingen in Spaanse anti-hasj-operaties (VIDEO)

In het zuiden van Spanje heeft de Guardia Civil in de dagen voor de jaarwisseling 42 mensen aangehouden in twee grote operaties tegen organisaties die hasj vanuit Marokko importeerden naar Spanje. Er is totaal 3,25 ton hasj in beslag genomen.

Futbolistas

De aanhoudingen werden gedaan in een Spaanse enclave in Marokko, Ceuta, en in de provincies Cádiz en Málaga. Volgens de Spaanse autoriteiten is de clan “Los Futbolistas”, uit de kuststreek oostelijk van Gibraltar, een slag toegebracht. Er zijn ook vijf gestolen auto’s, vijf vaartuigen en 1.300 liter benzine in beslag genomen.

350 pk

Van de Futbolistas zijn 21 verdachten aangehouden in en om de plaats Manilva (provincie Málaga). De hoofdverdachte heeft daar een woning. Een vaartuig met drie buitenboordmotoren van 350 pk werd na een achtervolging gestopt op een strand bij San Roque (provincie Cádiz). Daar was 1.750 kilo hasj aan boord.

Tarifa

In Ceuta zijn ook 21 mensen aangehouden. De verdachten zouden met halfopbaasbare boten en pleziervaartuigen hasj naar Spanje hebben overgebracht, volgens de Guardia Civil en halve ton per maand. Er is bij Tarifa, aan de westelijke kant van Gibraltar, 1.500 kilo hasj gepakt, naast een bestelbus met 1.300 liter benzine. Ook is er beslag gelegd op onroerend goed en een hoeveelheid cash geld.