443 kilo cocaïne op rechteroever gepakt

De federale politie van Antwerpen heeft eind vorige week 443 kilo cocaïne in beslag genomen in een loods in de buurt van het Piccoloplein in het plaatsje Stabroek, vlakbij de Nederlandse grens op de rechteroever van de Schelde. Er zijn drie verdachten opgepakt, onder wie één Nederlander.

Costa Rica

Vorige week vrijdag was er grote actie van de politie in Stabroek waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet, aldus de Gazet van Antwerpen. De drugs lag in een loods.

Eerder had de Douane geconstateerd dat er cocaïne in een lading ananassen uit Costa Rica was verstop. De autoriteiten hadden besloten om de container door te laten gaan om te kijken wie erop af zouden komen. Hoewel de formele bestemming Nederland was sloeg de vrachtwagen af en zette koers naar Stabroek.

Verviers

Er zijn vrijdag twee verdachten gearresteerd: een 40-jarige Nederlander uit Verviers en een 27-jarige Belg uit Zemst. Gisteren is een derde verdachte aangehouden, een 47-jarige Belg.

De laatste tijd is cocaïne verpakken in ananassen weer in zwang. Onlangs werd in Spanje een grote zending uit Colombia gepakt. Ook werd een Marokkaan in Spanje aangehouden die grote transporten met ananassen zou hebben opgetuigd.

Zie ook:

745 kilo cocaïne in ananassen (VIDEO)

‘Grootste drugsbaas van Noord-Afrika opgepakt’ (VIDEO)

Cocaïne verstopt in ananassen