4,5 jaar cel voor productie mdma en vuurwapenbezit

In juli 2017 werd in een rijtjeshuis aan de Heydaalweg in Eindhoven een drugslab ontdekt. Op de bovenverdieping van de woning vond de politie grote hoeveelheden MDMA-kristallen, pillen en grondstoffen ter waarde van bijna 4 miljoen euro.

In de woning bevonden zich ook een 22-jarige man uit Son en Breugel en een 27-jarige man uit Sprang-Capelle.

Getuigenverklaringen

Op basis van getuigenverklaringen kwam ook een 46-jarige man uit Helmond op de radar. De man was de voormalig huurder van de woning en hij was in de buurt van de woning gezien terwijl hij jerrycans en vuilniszakken droeg waaruit een aceton lucht kwam. Nader onderzoek leidde ook naar een opslagbox die door de man werd gehuurd waar verschillende geladen vuurwapens werden gevonden.

Strafmaat

De rechter heeft dinsdag de man uit Helmond veroordeeld tot 4,5 jaar cel. Hij is schuldig bevonden aan productie van drugs en vuurwapenbezit. De twee mannen die in de woning aanwezig waren kregen voor het plegen van voorbereidingshandelingen ieder 1 jaar cel. Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechtbank laten meewegen dat de drugs midden in een woonwijk werden geproduceerd.