45 kilo heroïne, vuurwapens en 12.000 euro na brand in Rotterdamse woning

In een woning aan de Texelsestraat in Rotterdam is vrijdagnacht na een brand 33 kilo heroïne en bijna 12.000 euro aan cash geld aangetroffen. De 31-jarige bewoonster is daarbij aangehouden. Even later kreeg de politie op hetzelfde adres een melding van een woninginbraak. Hierbij zijn er vuurwapens en nog meer drugs aangetroffen. Er zijn nog drie verdachten aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Slaapkamer

De 31-jarige bewoonster maakte rond 01.00 uur melding van een brand in één van de slaapkamers. Toen de brandweer en de politie ter plaatse onderzoek deden, werd in deze kamer ruim 33 kilo heroïne aangetroffen en bijna 12.000 euro. De bewoonster werd hierop aangehouden. Vanwege de brand ’s nachts werd besloten om de woning af te sluiten en te verzegelen.

Drugs en vuurwapens

Ongeveer twee uur later rond 03.10 werd bij de politie melding gedaan van een inbraak op hetzelfde adres. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij drie mannen van 27, 37 en 38 aan, die zijn aangehouden. De agenten troffen vervolgens nog meer drugs en twee vuurwapens aan. In totaal nam de politie 45 kilo heroïne, 12.000 euro cash geld en twee vuurwapens in beslag.

Versnijdingspand

Uit politieonderzoek is tot nu toe gebleken dat de slaapkamer waar de brand ontstond, gebruik werd als versnijdingspand. Hierbij is volgens de politie een gevaarlijke situatie ontstaan doordat de chemische middelen die bij het versnijdingsproces gebruikt werden een brandgevaarlijke reactie hebben opgewekt.