47 leden van Camorra opgepakt

De Italiaanse politie heeft woensdag 47 mensen opgepakt die ervan worden verdacht lid te zijn van de Mallardo familie, een prominente groep in de Camorra. Daarnaast werd er voor miljoenen euro’s aan meubilair, onroerend goed en voertuigen in beslag genomen.

De verdachten worden verantwoordelijk gehouden voor deelnemen aan een criminele organisatie, afpersing en illegaal wapenbezit. De acties vonden plaats in de provincies Napels en Caserta. Volgens de politie is de misdaadfamilie met de arrestaties onthoofd.

De Mallardoclan focust zich op drugssmokkel en afpersing. Zij krijgen een leidende positie als wraak wordt genomen op de dood van Domenico Mallardo in 1976, die aan het hoofd van de familie stond. Zijn zoons Feliciano (foto) en Giuseppe Mallardo voeren een vendetta tegen de Maistoclan, die de moord op haar geweten zou hebben. Ruim elf jaar later wordt de rivaliserende familie met een drievoudige moord weggewist.

De Mallardo’s hebben met twee andere families een coalitie gevormd die in de jaren 90 de Napolitaanse onderwereld domineert. In 2011 neemt de politie activa ter waarde van 600 miljoen euro in beslag, die wordt toegeschreven aan de Mallardos. Het gaat om 900 huizen, 23 bedrijven en 200 bankrekeningen. Verschillende mensen worden opgepakt, waaronder Feliciano Mallardo, die de leiding over de familie zou hebben.

Feliciano Mallardo zit een levenslange gevangenisstraf uit.