5 aanhoudingen voor 500 kilo coke

In een loods in ‘s-Gravenzande heeft de politie op 10 mei ruim 500 kilo cocaïne tussen een lading ananassen gevonden. Eerder had een bron aan Crimesite al gemeld dat er coke was gevonden bij het bedrijf Agro Merchants, maar de politie wilde dat niet bevestigen en verder niets kwijt over het onderzoek.  

Naar nu blijkt gaat het inderdaad om 500 kilo cocaïne, zo laat het Openbaar Ministerie.

Bedrijf niet betrokken

Inmiddels zijn er 5 verdachten aangehouden. Vier werden door een arrestatieteam uit een auto gehaald op een kruising in Naaldwijk. Uren later werd een vijfde verdachte aangehouden in het bedrijf dat als doorvoerlocatie werd gebruikt. Hij had zich daar laten insluiten in een koelcel, om de lading te onderscheppen. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er geen aanwijzingen dat Agro Merchants bij de smokkel is betrokken. De aangehouden personen zijn ook niet werkzaam bij het bedrijf.

Geweld

De recherche deed al enige tijd onderzoek naar het drugstransport. Dinsdag 8 mei kreeg dit onderzoek een onverwachte wending, toen duidelijk werd dat bij de overdracht van de drugs mogelijk geweld zou worden gaan gebruikt. Daarop besloot de politie meteen in te grijpen.