5 jaar cel in Engeland voor Nederlandse vrouw

De 35-jarige Nederlandse Beryl L. is in Engeland veroordeeld tot vijf jaar en vier maanden cel. Ze werd vorige maand gepakt in een bus die vanuit Amsterdam naar Dover was gereden. Bij controle van haar bagage vond de politie iets meer dan drie kilo cocaïne. 

De drugs waren verstopt in vier één-liter flessen met jus d’orange siroop (foto). De cocaïne was volgens de Britse autoriteiten vermengd met de siroop en had een waarde van 150.000 Britse ponden, zo’n 170.000 euro.

2000 kilo

Het is de zoveelste keer dat Nederlanders met drugs worden gepakt in het Verenigd Koninkrijk. Meestal gaat het om grotere hoeveelheden. Vorige week nog werden twee Rotterdammers met 2000 kilo cocaïne gepakt in een zeiljacht in Engelse wateren. Drie weken geleden werd er nog een Nederlander veroordeeld die 15 kilo cocaïne probeerde te smokkelen naar Engeland. Er zitten dan ook flink wat Nederlanders achter de tralies in Groot-Brittannië voor drugssmokkel. Enkele opvallende verhalen in de volgende long read: Zij zitten vast in Engeland voor drugshandel.