5 jaar cel voor invoer 127 kilo heroïne

De rechtbank in Rotterdam heeft maandag een Arnhemmer veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor de invoer van 127,7 kilo heroïne. Drie medeverdachten werden vrijgesproken. Tegen hen waren celstraffen van vier en zes jaar geëist, maar volgens de rechtbank was er onvoldoende bewijs tegen hen.

(Beeld: archieffoto)

Het onderzoek naar het heroïnetransport was door de politie gestart met informatie uit Turkije. De Nederlandse politie kwam eind 2010 op het spoor van een container die vanuit Iran via Dubai naar Antwerpen werd verscheept. In een lading levensmiddelen bleek 127,7 kilo heroïne verstopt. De bestemming was Nederland.

Bij het lossen van de container in Arnhem greep de politie in en hield de eigenaar van het geadresseerde bedrijf en diens vriend en rechterhand aan. Ook de ex-partner van de hoofdverdachte en een medeverdachte werden aangehouden. De groothandel in levensmiddelen zou zijn gebruikt als dekmantel voor de invoer van harddrugs.

Met de handel zou miljoenen euro’s verdiend kunnen worden. Tegen drie medeverdachten was er volgens de rechtbank in Rotterdam onvoldoende bewijs. Zij werden vrijgesproken. Een Arnhemmer moet vijf jaar de cel in.