5 jaar geëist tegen ex-Hells Angel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor de rechtbank in Utrecht 5 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 53-jarige ex-Hells Angel. De man wordt verdacht van wapenhandel en grootschalige wietteelt. De man uit Amersfoort was volgens het OM ‘sergeant at arms’ bij de motorclub Hells Angels.

Hij staat terecht voor de verkoop van pistolen en pistoolmitrailleurs. In een garagebox die de verdachte als opslag gebruikte vond de politie vorig jaar een grote hoeveelheid wapens en honderden scherpe patronen, midden in een woonwijk.

De garage waar de wapens lagen, werd volgens een getuige gebruikt door het chapter van de Hells Angels Zeist. ‘Het is bepaald schokkend te noemen hoe makkelijk verdachte in staat bleek te zijn om levensgevaarlijke vuurwapens te leveren’, aldus de officier van justitie. ‘Dat schokkende beeld werd alleen maar versterkt door het aantreffen van het wapenarsenaal in de garage.’

De man zit sinds eind januari 2012 in voorlopige hechtenis. Hij stond dinsdag ook terecht voor grootschalige teelt en verkoop van wiet. Hij vormde volgens de officier van justitie samen met zeven medeverdachten een criminele organisatie die zich bezighield met professionele wietteelt. Deze medeverdachten zijn vijf mannen en twee vrouwen. Tegen hen eiste de officier van justitie straffen oplopend van 120 uur werkstraf tot ruim twee jaar celstraf.

Het OM laat duidelijk weten dat het om (ex) Hells Angels gaat omdat zij de leden van de motorclub individueel wil aanpakken. Liever had het OM gezien dat de hele motorclub als criminele organisatie wordt beschouwd, maar dat mislukte eerder tijdens een rechtszaak.