25 miljoen euro cash in beslag genomen

De Spaanse Nationale Politie, de FBI en de openbaar aanklager in Miami hebben beslag gelegd op 25 miljoen euro aan cash geld dat zou zijn verdiend met drugshandel. Het is de grootste vangst van cash geld ooit in Spanje en mogelijk van de wereld. Het geld was verborgen in een huis in de buurt  La Moraleja in Madrid. In twee dagen zijn er in de operatie 17 mensen aangehouden in verschillende landen en op 13 plaatsen zijn zoekingen gedaan. Video na de break.

Volgens de Spaanse politie ging het om een groep die zich specialsierde in witwassen van grote bedragen. De leider zou voorheen lid zijn geweest van een groepering die in Miami bekend stond als Los Miami.

 Er is ook beslag gelegd op onroerendgoed ter waarde van 75 miljoen euro.

De groep kocht en verkocht dure auto’s. ER zijn 60 auto’s in beslag genomen waaronder een unieke Ford Cobra die meer dan 2 miljoen euro waard zou zijn.

In het huis in La Moraleja zijn agenten 16 uur bezig geweest de geheime bergplaats van het geld te vinden. De meeste biljetten waren in 50 en 100 euro.

Eén van de twee bergplaatsen was een gemetselde ruimte van 160 x 100 x 60 die was afgedekt met tegels zoals de rest van de kamer.

Los Miami was in de jaren negentig een groepering die in het nachtleven van Miami opereerde. De groep domineerde de drugshandel in uitgaansbuurten, verzorgde de beveiliging van discotheken en eiste beschermingsgelden.

{youtube}4u9-9OwAEns{/youtube}