50.000 euro voor gouden tip liquidatie

Familie en vrienden van de in mei 2017 geliquideerde Johan van Boxtel hebben een beloning van 50.000 euro uitgeloofd aan degene die de gouden tip geeft die de politie naar de daders leidt. Justitie had eerder al 20.000 euro uitgezet in deze zaak.

Gouden tip

De 32-jarige Eindhovenaar Johan van Boxtel werd op 7 mei 2017 voor zijn huis doodgeschoten door twee mannen. Justitie loofde in deze zaak eerder 20.000 euro uit. Nu hebben familie en vrienden van het slachtoffer nog eens 50.000 euro verzameld voor de persoon die met de gouden tip in deze moordzaak komt.

Ritje

Van Boxtel lag na de aanslag op zijn leven nog anderhalf uur bij zijn auto, omdat buurtbewoners de knallen in de vroege ochtend aanhoorden voor vuurwerk. Van Boxtel had kort daarvoor een ritje gemaakt naar een woonwagenkamp in Eindhoven, maar was daar meteen weer omgedraaid en teruggekeerd naar het huis van zijn vriendin. Van de liquidatie, de voorbereiding ervan en de bewegingen van het slachtoffer zijn beelden vrijgegeven via Opsporing Verzocht.

Brandstichting

Johan van Boxtel was in 2015 nog veroordeeld tot twintig maanden cel voor poging tot brandstichting bij een zonnestudio. Ook zou hij zich bezig hebben gehouden met de handel in hennep. De politie heeft het mogelijke verband met zijn dood onderzocht, maar heeft tot nu toe nog geen aanhoudingen verricht. Ze zegt dat hij mogelijk betrokken is geweest bij een of meerdere hennepkwekerijen. Ze denkt ook dat het om een afrekening in het criminele circuit gaat.

Definitieve bewijs

In een Facebook-bericht laat zijn familie weten dat ze ervan op de hoogte zijn waar Johan de laatste tien minuten van zijn leven is geweest. ‘Bewakingsbeelden daarvan zijn inmiddels overhandigd aan de politie’, aldus zijn vader in het Eindhovens Dagblad. Een gouden tip moet het definitieve bewijs hiervoor leveren, stelt men. ‘Wij zeggen niet dat de politie niet haar best doet, maar we verkeren inmiddels wel erg lang in onzekerheid.’

Lees hier meer

Beelden liquidatie Eindhovenaar vrijgegeven (VIDEO)

Dode man Eindhoven bekende van politie (UPDATE)